Versailles

Frankrigs største slot

Indledning

Versailles slottet er det største og mest berømte slot i Fran-krig. Det er en seværdighed helt på højde med Eiffeltårnet, som bliver besøgt af mange tusinde mennesker hvert år. Det ligger sydvest for Paris i byen af samme navn, som har ca. 100.000 indbyggere. Bygherren var Ludvig d. 14. (Sol-kongen). Det er indrettet i overdådig luksus, hvor det mest kendte rum Spejlsalen.

Til slottet hører også en enorm og flot have med store fortæner, skulpturer, træer og buske klippet i kunstneriske former samt et kæmpestort vandbassin. Haven er delt op i mindre haver, hvor nogle dog er ret store.

 

Længere væk fra slottet i en af haver ses et mellemstort slot ved navn Grand Trianon samt et mindre slot, som hedder Petit Trianon. Desuden ligger der længst væk en rekon-struktion af en landsby (Le Hameau) med flere huse, gårde og kreaturer. Det var dronning Marie-Antoinette (Ludvig d. 16's kone), som oprindelig fik opført dette for at dyrke den landlige idyl.

Tekstboks: 5 stjernet seværdighed
Versailles slottet er en af de relativ få   5-stjernet seværdig-heder i og ved Paris. Af andre kan næv-nes Eiffeltårnet, Triumfbuen, Notre Dame og Louvre.
Tekstboks: Kort over Paris
Se et kort over Paris samt omegn, og se hvor Versailles slottet ligger.